In the summer of 2012 in New Delhi the mean temperature of Monday to Wednesday was 41C and of Tuesday to Thursday was 43C If the temperature on Thursday was 15 higher than that of Monday then the temperature in C on Thursday w
The Eduladder is a community of students, teachers, and programmers just interested to make you pass any exams. So we solve previous year question papers for you.
See Our team
Wondering how we keep quality?
Got unsolved questions?

Ask Questions
Hey! Want to work with us? Our youtube channel See our Jd Want to apply? Do it today

Use Me  ?

New searches
GATE-Instrumentational-Engineering-2013-->View question


In the summer of 2012, in New Delhi, the mean temperature of Monday to Wednesday was 41ºC and of Tuesday to Thursday was 43ºC. If the temperature on Thursday was 15% higher than that of Monday, then the temperature in ºC on Thursday w

(A) 40
(B) 43
(C) 46
(D) 49


By:tarun101

Taged users:


Likes:
Be first to like this question

Dislikes:
Be first to dislike this question

Talk about thisDelete|Like|Dislike|


Answers

Answer is: (C) 46
Explanation:
Let the temperature of Monday be TM

Sum of temperatures of Tuesday and Wednesday = T and

 Temperature of Thursday = TTh

Now, TM + T = 41 ×3 = 123

and TTh + T = 43 × 3 = 129

∴ TTh – TM = 6, Also TTh = 1.15TM

∴ 0.15TM = 6 ⇒ TM = 40

Temperature of Thursday = 40 + 6 = 46°C


Aparna-Dasgupta

Likes:
Be first to like this answer

Dislikes:
Be first to dislike this answer
Talk about this|Once you have earned teacher badge you can edit this questionDelete|Like|Dislike|
------------------------------------

Can you help us to add better answer here? Please see this



Not the answer you're looking for? Browse other questions from this Question paper or ask your own question.

Join eduladder!